Zit-sta bureaus

Zitten is het nieuwe roken. Het zit en sta bureau verstel je eenvoudig in werkhoogte, om zo met regelmaat staand te werken en te voorkomen dat je teveel zit. Je hebt de keuze uit zit - sta bureaus met een slinger en bureaus die je elektrisch kunt verstellen. Bekijk ons assortiment online of kom naar de showroom.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-23 van 59

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
 1. Iedere dag de beste deals

  Voor de beste kantoormeubelen Bekijk alle deals
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-23 van 59

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Zit sta bureau voor de perfecte werkervaring

Een zit sta bureau, ook bekend als een sta zit bureau, is vandaag de dag een veelbesproken onderwerp in de wereld van kantoorinrichting en ergonomie. Hier zullen we uitgebreid ingaan op de voordelen van een zit sta bureau, hoe je het beste een zit-sta bureau kunt kiezen en optimaal gebruiken. We bespreken tevens de verschillen tussen een zit sta bureau en een elektrisch zit sta bureau.


Zit sta bureau

Zit sta bureauVoordelen 

Verminderde rugklachten, verhoogde productiviteit, verbeterde gezondheid

Waar moet je op letten? 

Bureaubladruimte, stabiliteit & duurzaamheid

Waarom Van der Meulen Kantoormeubelen?

2 jaar garantie, gratis montage, gratis bezorging vanaf €250!


Wat is een zit sta bureau?

Een zit sta bureau, of sta zit bureau, is een in hoogte verstelbaar bureau dat je de flexibiliteit biedt om afwisselend zittend of staand te werken. Het stelt je in staat om de hoogte van het bureaublad aan te passen aan jouw behoeften, wat resulteert in een veelzijdige en ergonomische werkruimte.

De voordelen van een zit sta bureau

Een zit-sta bureau biedt talloze voordelen voor de gezondheid en productiviteit:

 • Verbeterde Gezondheid: Het gebruik van een zit-sta bureau kan de algehele gezondheid bevorderen. Te veel zitten gedurende de dag wordt in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals obesitas, hart- en vaatziekten en rugklachten. Door regelmatig tussen zitten en staan te wisselen, verbeter je de bloedsomloop en verminder je de kans op deze problemen.

 • Verhoogde Productiviteit: Afwisselen tussen zitten en staan kan je energieniveau gedurende de dag verhogen en je productiviteit stimuleren. Staand werken maakt je alerter en helpt je gefocust te blijven.

 • Verminderde Rugklachten: Voor mensen die last hebben van rugklachten, kan een zit-sta bureau een zegen zijn. Door de hoogte van het bureau aan te passen, kun je je lichaamshouding optimaliseren en de druk op je rug verminderen.

Soorten zit sta bureaus

Er zijn verschillende soorten zit-sta bureaus beschikbaar om aan diverse behoeften te voldoen. Dit omvat elektrisch zit-sta bureaus, handmatig verstelbare zit-sta bureaus en zelfs zit-sta bureaus met een slingermechanisme.

Elektrisch zit sta bureau

Elektrisch verstelbare bureaus zijn handig in gebruik, omdat je met een druk op de knop de hoogte kunt aanpassen. Dit maakt ze ideaal voor mensen die regelmatig tussen zitten en staan willen wisselen.

Zit sta hoekbureau

De zit sta bureaus zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zowel op basis van de bediening als op basis van het model. Zoek je naar een recht bureau om aan te zitten of te kunnen staan of gaat je voorkeur uit naar een hoekbureau? We zorgen er met de verschillende modellen voor dat je een sta bureau kunt maken in de opstelling die je wenst of die het best in het kantoor past.

Bekijk het zit en sta hoekbureau, het rechte bureau waaraan je kunt zitten en staan of de andere reguliere bureaus bij ons uit het assortiment. We zorgen er met de verschillende zit / sta bureaus en de andere nieuwe kantoormeubelen voor dat je daar op je gemak een keuze uit kunt maken.

Tips bij het kiezen van een zit sta bureau

Bij het kiezen van een zit sta bureau zijn er enkele belangrijke overwegingen:

 • Bureaubladruimte: Zorg ervoor dat het bureaublad voldoende ruimte biedt voor al je benodigdheden, zoals een computer, toetsenbord en documenten.

 • Stabiliteit en Duurzaamheid: Investeer in een bureau dat stabiel en duurzaam is om ervoor te zorgen dat het lang meegaat en bestand is tegen dagelijks gebruik.

Hoe een zit sta bureau te gebruiken

Om de voordelen van een zit-sta bureau volledig te benutten, is het belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken. Dit omvat:

 • Afwisseling Tussen Zitten en Staand Werken: Probeer gedurende de dag regelmatig tussen zitten en staan te wisselen om vermoeidheid te voorkomen. Luister naar je lichaam en pas de hoogte aan wanneer dat nodig is.

 • Ergonomie en Lichaamshouding: Zorg ervoor dat je bureau op de juiste hoogte is ingesteld, zodat je in een ergonomische positie kunt werken. Dit minimaliseert de belasting op je lichaam.

Zit en sta bureau maken

Je kunt van een zit bureau eenvoudig een sta bureau maken en andersom, door de hoogte elektrisch of met een slinger te verstellen. Bekijk de verschillende modellen met een onderstel in aluminium of wit en met een blad in bijvoorbeeld beuken, donker eiken of licht peren.

Vragen over een van de zit en sta bureaus? Bekijk ze online hier beneden of kom langs in de showroom, waar je er zelf aan kunt zitten en aan kunt staan.


Veelgestelde vragen over zit sta bureaus

 1. Zijn zit-sta bureaus geschikt voor iedereen?  Ja, zit-sta bureaus zijn geschikt voor de meeste mensen, maar het is belangrijk om de hoogte correct in te stellen voor je lichaam.

 2. Hoe vaak moet ik tussen zitten en staan wisselen?  Het wordt aanbevolen om elke 30 minuten je positie aan te passen, maar luister naar je lichaam en pas aan naar behoefte.

 3. Zijn elektrische zit-sta bureaus beter dan handmatige?  Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en budget. Beide typen hebben hun voordelen.

 4. Kan ik mijn bestaande bureau omzetten in een zit-sta bureau?  Ja, er zijn opzetstukken beschikbaar om bestaande bureaus in hoogte verstelbaar te maken.

 5. Zijn zit-sta bureaus duurzaam?  De duurzaamheid kan variëren, maar het is belangrijk om te investeren in een kwaliteitsbureau voor langdurig gebruik.

Betaalmogelijkheden bij Van der Meulen Kantoormeubelen

KvK 75217953 BTW Nummer NL860191795B01