Hoe stel ik mijn bureau op de juiste manier in?

De juiste bureauhoogte is van groot belang voor een goede werkhouding. Dit voorkomt RSI en vergelijkbare klachten. Om productief te kunnen werken, in een houding die netjes voldoet aan de ARBO-wetgeving, zoals behandeld in dit artikel.

Tip: Sommige bureaus kunnen zowel een geschikte zit- als stahoogte bereiken en zijn daarmee multifunctioneel.

 

Juist zithouding bureau: bureaustoel afstellen

Voor de juiste zithouding aan een bureau kun je de bureaustoel afstellen. Maar wist je dat je ook het bureau kunt instellen? Met een knop, schroef, klem, slinger of elektrisch kunt u het bureau instellen. Daarmee stel je de hoogte van het bureau in. Heel belangrijk voor een goede zithouding, zodat je daar goed en ergonomisch aan kunt werken. Maar hoe kom je nu achter de juiste hoogte van je bureau?

Dit begint bij de bureaustoel. Kortgezegd bepaald de bureaustoel de hoogte van uw bureau, of beter nog, de armleuningen. Allereerst is het van belang dat je de bureaustoel helemaal afstelt op jouw lichaam. Wanneer dit gedaan is, bepaald de hoogte van de armleggers de hoogte van je bureau. Wanneer je op de bureaustoel zit moet de bovenkant van het bureaublad gelijk lopen aan de bovenkant van je armleggers van de bureaustoel.

Zorg er dus voor dat je de bureaustoel kunt afstellen. Op de juiste hoogte, zodat je goed aan het bureau kunt zitten. De juiste stoel en bureauhoogte is op die manier de ideale basis om goed te kunnen werken. Zorg voor de juiste zithouding voor het bureau. Of vraag ons om advies, dan helpen we je er graag mee.

ARBO kantoormeubelen kopen

Op zoek naar ARBO kantoormeubelen, voor de juiste zithouding aan een bureau? Wij helpen je graag jouw bureau af te stellen. We zijn je graag van dienst met gebruikte kantoormeubelen of nieuwe kantoormeubelen. Altijd voor de juiste hoogte van het bureau, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt.

Vragen over nieuwe of gebruikte kantoormeubelen? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

Betaalmogelijkheden bij Van der Meulen Kantoormeubelen

KvK 75217953 BTW Nummer NL860191795B01