Staand werken aan een bureau: wat zijn daarvan de voordelen?

Staand werken aan een bureau: de trend van dit moment. Gezonder en bovendien met drie andere belangrijke voordelen. Want, zitten is het nieuwe roken. Met name op kantoor zitten we gemakkelijk acht uur per dag. Acht uur waarin we te weinig bewegen, waardoor we daar op termijn gezondheidsklachten van kunnen krijgen.

Staand werken aan een computer en benieuwd hoe je dat het best aan kunt pakken? Wij zorgen er met de zit/sta-bureaus voor dat je hier flexibel mee om kunt gaan. Zodat je profiteert van de 4 belangrijke voordelen van staand werken aan een bureau.

Vier voordelen van staand werken aan een bureau

1. Betere gezondheid!

Ten eerste, door staand te werken zorg je voor een betere gezondheid. Het is voor onze doorbloeding belangrijk dat we niet te lang (achter elkaar) zitten. Teveel en te lang zitten leidt tot meer risico op vroegtijdige sterfte, ook al merken we daar tijdens ons werk nog niets van. Uit onderzoek van de VU Amsterdam blijkt dat een groot deel van de werkende bevolking risico loopt op gezondheidsklachten. En de belangrijkste reden? Teveel zitten.

Tip: door zitten en staan af te wisselen verbruik je tijdens een gemiddelde werkdag zomaar 200 kcal extra. Mooi meegenomen als je graag goed in shape wilt blijven, toch?

 

2. Langer scherp

Het staand werken aan een bureau heeft meer voordelen te bieden. Je zorgt er daarmee namelijk voor dat je veel langer scherp kunt blijven. Eenmaal in je comfortabele bureaustoel en onderuitgezakt neemt je concentratie steeds een beetje verder af. Zodat je rond 11 uur ’s morgens en na de pauze rond 3 uur ’s middags een behoorlijke dip zal ervaren.

Ga je af en toe staan dankzij een zit/sta-bureau? Door staand te werken aan je computer voorkom je deze dip. Het verhoogt je bloedcirculatie en verbetert de vetverbranding. Je concentratieniveau neemt toe, zodat je productiever blijft en je ook aan het eind van de dag meer energie over hebt.

3. Meer creativiteit

Staan verhoogt de hersenactiviteit, want hier is meer voor nodig dan om lekker onderuit te zakken. En die verhoogde activiteit legt gemakkelijker nieuwe verbanden, waardoor je gemakkelijker creatief uit de hoek kunt komen. Het is niet voor niets dat het staand werken aan een bureau vooral in de creatieve sectoren als eerste aanslaat. Zij zien daarvan meteen de resultaten.

4. Minder klachten en ziekteverzuim

Last van rugklachten of neemt het ziekteverzuim (bij anderen) toe? Grote kans dat het zitten hier invloed op heeft. Dat voorkom je door af en toe te gaan staan. Staand werken aan de computer, om daarmee te voorkomen dat je ziek thuis komt te zitten.

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die (deels) staand werken minder ziekteverzuim kennen, waardoor je veel productiever kunt zijn. En ook je werkgever zal daar blij mee zal zijn.

Staand werken aan een computer: gebruikte kantoormeubelen

Enthousiast over het staand werken aan een bureau? Zorg er met de nieuwe of gebruikte kantoormeubelen voor dat je het kantoor op een ARBO-technisch perfecte wijze kunt inrichten. Netjes achter een computer werken, terwijl je rekening houdt met de effecten op je gezondheid.

Bekijk onze nieuwe kantoormeubelen en dan in het bijzonder de zit/sta-bureaus waar je gebruik van kunt maken. Om te zitten en te staan aan je bureau, zodat je goed met de computer kunt werken. En wil je liever profiteren van onze goedkope gebruikte kantoormeubelen? Bekijk die online en scoor bijvoorbeeld de zit- en stabureaus die we regelmatig in ons assortiment hebben.

Betaalmogelijkheden bij Van der Meulen Kantoormeubelen

KvK 75217953 BTW Nummer NL860191795B01