Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Wat is een slingerbureau? De ideale keuze voor flexwerken

Uitprinten
Wat is een slingerbureau? De ideale keuze voor flexwerken
Door Dirk van der Meulen 24 september 2018 Geen commentaar

Een slingerbureau kopen of op zoek naar andere kantoormeubelen voor het flexwerken? De verstelbaarheid van de meubelen op kantoor is dan van groot belang. Om een ergonomische houding aan te kunnen nemen, maar ook om iedereen er op een prettige manier aan te kunnen laten werken.

De tijd van vaste kantoren en vaste bureauplekken is voorbij. Dat brengt een belangrijke uitdaging met zich mee, als het gaat om de ergonomie van kantoormeubelen. Die moeten eenvoudig aan te passen zijn, om daar meerdere mensen aan te laten werken. Met een bureau dat gemakkelijk omhoog kan, en het volgende moment weer omlaag. Daarvoor is het slingerbureau uitstekend geschikt. Met een handmatige slinger, die je eenvoudig kunt gebruiken om de werkhoogte omlaag te brengen of juist omhoog te stellen, afhankelijk van wie er op dat moment aan wil gaan werken.

Het bureau omhoog of omlaag: ergonomische houding

De juiste hoogte van het bureau is van groot belang voor een ergonomische houding. Sterker nog, wettelijke richtlijnen schrijven voor dat een medewerker de kans moet hebben om het bureau op de juiste hoogte in te stellen. Dat kan op een aantal verschillende manieren, waaronder met een slinger. Die maakt het mogelijk om het bureau omhoog te brengen of te laten zakken, zodat de werkhoogte van het blad precies goed uitkomt. Het is immers belangrijk dat een medewerker de armen er rustig op kan laten leunen, als verlengstuk van de armleuningen van de (bureau)stoel.

Er zijn er verschillende slingerbureau’s beschikbaar, zowel enkele modellen als dubbele modellen om daar vanaf twee kanten gebruik van te kunnen maken. Op die manier is het mogelijk om tegenover elkaar te werken en aan de beide kanten een bureau omhoog of omlaag te brengen.

Verder heb je de keuze uit modellen met een N-poot of bijvoorbeeld een T-poot. Denk op voorhand na over de manier waarop je gebruik zal maken van het bureau, bijvoorbeeld met welke stoel(en) en voor welke werkzaamheden. Het is op basis daarvan mogelijk om een goede keuze te maken uit de verschillende modellen en uitvoeringen. Gemakkelijk in hoogte te verstellen, door daarvoor gebruik te maken van de slinger.

Handmatig verstellen: de slinger

En ben je benieuwd hoe een slingerbureau precies werkt? Er is links of rechts aan het blad een slinger bevestigd, die je kunt gebruiken door er aan te draaien. Als je de ene kant op draait zal het bureau langzaam omhoog komen, terwijl een slinger de andere kant op ervoor zorgt dat het blad juist omlaag zal gaan. Zo heb je zelf de kans om de gewenste hoogte in te stellen.

Tip: gebruik je tijdelijk een andere (bureau)stoel? Je kunt de slinger gebruiken om de tafel of het bureau daar netjes op af te stemmen, zodat je er weer goed aan kunt werken.

Bekijk online de verschillende slingerbureau’s bij ons uit het assortiment. Zoals je ziet er er links of rechts aan het blad sprake van een slinger. Die maakt het mogelijk om de hoogte van het bureau in te stellen. Het systeem in het bureau zorgt er met verschillende katrollen voor dat het niet te zwaar is om het bureau te verstellen. In plaats daarvan werkt de slinger op een lichte manier, zodat alle medewerkers de mogelijkheid hebben om het blad omhoog of omlaag te brengen en er goed aan te werken.

Zit- en slabureau: zelf verstellen

Wil je af en toe kunnen staan aan het bureau of ervoor zorgen dat iedereen daar flexibel gebruik van kan maken? Met name bij het flexwerken is het prettig om af en toe te kunnen staan. In dat geval zijn er slingerbureau’s beschikbaar als zit-sta bureau. Het is dan mogelijk om eraan te zitten en het bureau op de gewenste hoogte in te stellen. En het is tegelijkertijd mogelijk om achter het bureau te gaan staan, door het blad helemaal omhoog te brengen. Het is dan mogelijk om staand aan het bureau te werken, waardoor het niet nodig is om de hele dag te zitten.

Op die manier kan een slingerbureau een uitstekende keuze zijn voor het flexwerken, ook als je het belangrijk vindt om regelmatig te gaan staan en ondertussen wel door te kunnen werken. Het voorkomt dat medewerkers te lang op hun plek zitten, zonder dat ze een reden hebben om daarbij te gaan staan. Wat dat betreft kun je het slingerbureau op een aantal verschillende manieren gebruiken, afgestemd op het doel dat je voor ogen hebt.

Nieuwe en gebruikte kantoormeubelen

Bekijk online de nieuwe en gebruikte kantoormeubelen. Voor een nieuw of een tweedehands slingerbureau, dat je eenvoudig naar wens in hoogte kunt verstellen. Meer weten? Neem contact op of kom langs in de showroom, zodat je een goede keuze kunt maken.