Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

NPR 1813 bureaustoelen: wat zijn de verschillen met EN 1335?

Uitprinten
NPR 1813 bureaustoelen: wat zijn de verschillen met EN 1335?
Door Dirk van der Meulen 23 november 2018 Geen commentaar

EN 1335 geldt als de Europese stoelennorm, waar bureaustoelen aan moeten voldoen. Ze garanderen een comfortabele werkplek, waar medewerkers op een fijne manier op kunnen werken. De ARBO-wet schrijft deze norm voor.

Wil je meer doen dan de minimale norm, voor Nederlandse medewerkers die gemiddeld genomen behoorlijk groot zijn? De NPR 1813 is een belangrijke Nederlandse aanvulling op de EN 1335-norm. NPR staat voor de Nederlandse Praktijk Richtlijn, omdat we gemiddeld genomen groter zijn dan in de rest van Europa.

Nederlandse bevolking is groot

De Nederlandse bevolking is relatief groot. We zijn een stuk groter dan bijvoorbeeld Spanjaarden, Italianen en ook Fransen. De Europese EN 1335-norm vormt daardoor een minimumeis, maar sluit niet voldoende aan bij hoe we in Nederland gebruik zouden moeten maken van een bureaustoel.

De NPR 1813-norm gaat uit van de gemiddelde Nederlandse lengte. Stoelen moeten op basis van EN 1335 bijvoorbeeld 400 - 510mm zithoogte aanbieden. De NPR 1813 schrijft 400 - 540mm voor, waardoor het mogelijk is om die stoel hoger te verstellen.

Op een vergelijkbare manier variëren ook de zitdiepte en de breedte tussen de armsteunen. EN 1335 schrijft voor dat de zitdiepte verstelbaar moet zijn van 400 - 420mm en dat de breedte tussen de armsteunen 460 - 510mm moet zijn. De NPR 1813-norm gaat uit van 380 - 480mm voor de zitdiepte en van 360 - 510mm voor de breedte tussen de armsteunen.

De Nederlandse norm is een aanvulling op de Europese, die zich makkelijk terugverdient. De bureaustoelen moeten aan meer eisen voldoen, maar garanderen op die manier een betere productiviteit. Medewerkers kunnen langer blijven werken en krijgen minder last van pijntjes en andere ongemakken.

Geschikt voor 96% van de medewerkers

De Europese normen zijn in de basis ook van toepassing op Nederland. De grote onderlinge verschillen in Europa leiden er echter toe dat veel van de langere medewerkers er niet goed mee uit de voeten kunnen. Zij hebben aangepaste stoelen nodig, waardoor de kosten makkelijk hoog oplopen.

Dat kan anders, door gebruik te maken van onze bureaustoelen volgens de norm NPR 1813. Je gaat daarmee niet uit van de Europese minima, maar van die specifiek voor Nederland. Het betekent in de praktijk dat 96% van de Nederlandse medewerkers op deze stoelen goed kan werken. Voor slechts 4% is er een uitzondering nodig, waardoor je veel minder gebruik hoeft te maken van maatwerk.

NPR 1813 bureaustoelen: nieuw en gebruikt

De NPR 1813 bureaustoelen voldoen netjes aan de normen die de ARBO-wet stelt en gaan zelfs een belangrijke stap verder. Op die manier zijn het niet alleen stoelen die aan de eisen voldoen, ze dragen ook daadwerkelijk bij aan de productiviteit. Op deze stoelen kunnen Nederlandse medewerkers zonder problemen langere tijd werken, zodat de investering zich uiteindelijk makkelijk zal terugverdienen.

Benieuwd naar de stoelen die er beschikbaar zijn? Ontdek onze bureaustoelen op basis van NPR 1813. We laten daarmee graag zien dat je de keuze hebt uit een breed assortiment. Voor een stoel in zwart of in een andere kleur, met een moderne of juist een meer luxe uitstraling. Je kunt er alle kanten mee op, afgestemd op de Nederlandse markt.

Bovendien heb je natuurlijk de keuze uit nieuwe kantoormeubelen, net als uit een assortiment met gebruikte kantoormeubelen. Zelfs de NPR 1813 stoelen hoeven op die manier niet duur te zijn, als je gebruik maakt van gebruikte modellen. Wij kunnen je daar goed over adviseren, zowel online als bij ons in de showroom in Katwijk.