Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Instelbaar bureau instellen: handige tips voor de ideale werkhoogte

Uitprinten
Instelbaar bureau instellen: handige tips voor de ideale werkhoogte
Door Dirk van der Meulen 1 oktober 2018 Geen commentaar

Een instelbaar bureau instellen en benieuwd hoe je dat het best goed om er goed aan te kunnen werken? Een ergonomische werkplek komt de productiviteit behoorlijk ten goede, omdat je veel minder last zal hebben van vervelende pijntjes.

Je kunt bijvoorbeeld een instelbaar bureau kopen dat je met een schroef of een knop kunt instellen. Een handige keuze, waarmee je ervoor zorgt dat je het bureau helemaal naar wens op hoogte kunt brengen. Wij zetten een paar tips voor je op een rij, om dat goed te doen.

Hoogte van het werkblad: passend bij je lichaamslengte

De hoogte van het werkblad dient aan te sluiten bij je lichaamslengte. Ben je bijvoorbeeld 175cm lang? Dan is een werkhoogte van 72cm voor jou waarschijnlijk ideaal. Je kunt voor iedere 5 centimeter dan je langer bent rekenen met 2cm extra werkhoogte. Ben je 180cm, dan werk je op 74cm hoogte. En ben je 195cm lang? Dan kun je waarschijnlijk goed werken aan een bureau op 80cm hoogte.

Andersom werkt het ook, dus voor iedere 5cm die je kleiner bent kun je er 2cm hoogte van het bureau vanaf halen. Je werkt bij 170cm lengte dus op een hoogte van 70cm, zoals je bij 155cm werkt aan een bureau dat 64cm hoog is. Op die manier sluit de hoogte van je bureau goed aan bij je lengte, om daar fijn aan te kunnen werken.

Let op dat dit een globale richtlijn is, en dat niemand gelijk is. Denk maar eens aan korte benen, lager bureau, lange bovenarmen, lager bureau, etcetera. Daarbij is de trend dat er steeds hoger gewerkt wordt. Voor maatwerk en passend advies kom je het best naar de showroom.

Goede werkhouding: handige tips

Daarnaast is het belangrijk om een goede werkhouding aan te nemen. Zorg ervoor dat je boven- en onderbenen in een hoek van 90 tot 105 graden staan, vrij onder het blad waaraan je werkt. Ontspan je schouders en ellebogen en laat die rusten op het werkblad. Als het goed is vallen die er nu precies op. Ga er vanuit dat je schouders iets af mogen hangen, om te voorkomen dat je die steeds omhoog dient te houden als je aan het werk bent.

Tip: een goed bureau instellen helpt om een ergonomische werkplek te creëren. Toch heb je daar ook een bureaustoel bij nodig die goed zit. Zorg wat dat betreft voor de combinatie van een nieuw bureau kopen en een goede bureaustoel. Op die manier kun je met een instelbaar bureau je werkplek goed instellen.

Voldoende groot bureaublad

Je kunt het instelbare bureau instellen op de juiste hoogte, maar daarmee ben je er nog niet om er goed aan te kunnen werken. Het is namelijk ook van belang om voldoende de ruimte te hebben op het bureau zelf. Zorg ervoor dat je minimaal 120cm breedte tot je beschikking hebt, net als 80cm diepte. Op die manier kun je er voldoende spullen op kwijt, staat je scherm ver genoeg van je af en heb je de ruimte om er goed aan te kunnen werken.

Kies bij voorkeur voor een bureaublad dat geen licht reflecteert. Een matte en lichtgekleurde uitvoering is daarom de beste keuze. Zet de spullen die je vaak gebruikt binnen handbereik, zodat je daar makkelijk naar kunt reiken. Onze bladen voldoen allen aan deze norm.

Nieuwe en gebruikte bureaus

Op die manier kies je een geschikt instelbaar bureau, dat je vervolgens op de juiste hoogte in kunt stellen om er goed aan te kunnen werken. Uiteraard heb je online de keuze uit een aantal nieuwe kantoormeubelen. Het gaat dan om de bureaus, net als om bureaustoelen en andere modellen. En zoek je vooral naar goedkope kantoormeubelen om in te stellen of te plaatsen? Bekijk de gebruikte kantoormeubelen bij ons uit het assortiment. Wij zorgen er op die manier voor dat je eenvoudig een voordelige keuze maakt, altijd goed van kwaliteit.