Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

Gezonder op kantoor: zitten en staan achter jouw bureau

Uitprinten
Gezonder op kantoor: zitten en staan achter jouw bureau
Door Dirk van der Meulen 21 september 2018 Geen commentaar

Een zit-sta bureau kopen? De ideale keuze om gedurende de dag vaker en langer te staan. Of andersom, om te voorkomen dat je te lang achter een bureau zal zitten. Dat zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd, het is verstandig om daar goed mee op te passen.

Op kantoor zijn we gewend om veel te zitten, terwijl er steeds beter door krijgen hoe slecht dat eigenlijk voor ons is. Toch blijkt het lastig om daar iets aan te doen, vooral als we achter een computer moeten werken. Tenminste, er is gelukkig wel een oplossing: het zit-sta bureau.

Een ergonomisch alternatief voor een normaal bureau, om vaker en langer te gaan staan op het werk. En om dat op een natuurlijke manier te doen met de juiste ondersteuning. Om een nieuwe norm op de werkvloer te creëren, waarbij het normaal is om regelmatig te gaan staan en op die manier gezonder door het leven te gaan.

Minimaal 12x per dag een minuut staan

Onderzoeken wijzen uit dat het belangrijk is om iedere dag minstens 12x een minuut lang te staan. Op die manier voorkom je eenvoudig dat je een te lange tijd achter elkaar blijft zitten. Je zou eigenlijk moeten proberen om nooit langer dan een uur achter elkaar te zitten.

Door binnen die tijd weer minimaal een minuut te gaan staan blijft het lichaam voldoende actief en ervaar je zo min mogelijk van de nadelen voor de gezondheid. Gebruik een timer die je ieder uur af laat gaan of maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld 5 minuten voor het hele uur even koffie of water te gaan halen.

Tip: haal geen kan water, maar gebruik gewoon een glas. Die is sneller op, waarna je opnieuw op dient te staan om een nieuwe te gaan halen.

Staand werken: documenten lezen en schrijven

Met het zit-sta bureau ga je eenvoudig een stap verder. Het is een ergonomisch alternatief voor het traditionele bureau, waarmee je ook staand kunt werken. Bijvoorbeeld om documenten te lezen of om die zelfs te schrijven, omdat het toetsenbord ook mee omhoog komt. Zo kun je volledig staand werken, bijvoorbeeld een paar uurtjes per dag.

Nieuwe norm op de werkvloer

Het is lastig om dat alleen te doen, daarom is het verstandig om vanuit het management of de directie te proberen een nieuwe norm in te voeren. Grote organisaties doen het al, maar ook in het MKB wordt steeds beter duidelijk dat een zit-sta bureau veel voordelen te bieden heeft. Zorg ervoor dat meerdere medewerkers hier gebruik van maken. Op die manier is het minder ‘eng’ om op te staan en het bureau omhoog te zetten. Het gebruik ervan zal snel toenemen, waardoor jij samen met de anderen gezonder kunt leven.

Zit-sta bureau’s en meer: uitgebreid assortiment

Een zit-sta bureau kopen? Je hebt online de keuze uit verschillende modellen, die we in de meeste gevallen gewoon gratis bij je kunnen afleveren. En wil je de bureaus liever eerst een keer uitproberen? Kom dan naar onze showroom, waar we je het zit-sta bureau goed kunnen laten zien.

En bekijk daarnaast ook de andere bureaus die er beschikbaar zijn, zodat je die op je gemak met elkaar kunt vergelijken. En heb je vragen over het zit-sta bureau of een ander model? Neem contact met ons op, dan vertellen onze specialisten je er graag meer over.