Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

De ideale gebruikte vergaderstoel kopen: waar moet je op letten?

Uitprinten
De ideale gebruikte vergaderstoel kopen: waar moet je op letten?
Door Dirk van der Meulen 17 september 2018 Geen commentaar

Een gebruikte vergaderstoel kopen, maar weet je niet goed waar op te letten? Gebruikte kantoormeubelen zijn stukken goedkoper dan nieuwe, om het kantoor er goedkoop mee te kunnen inrichten. Goedkoop en toch goed van kwaliteit, zodat je daar handig gebruik van maken. Mits je weet waarop te letten, om belangrijke miskopen te voorkomen.

Wij zetten een paar handige tips voor je op een rij om de ideale gebruikte vergaderstoel te kopen. Zorg ervoor dat je goed let op de hoogte, zowel die van de zitting als die van de eventuele armleuningen. Bekijk vervolgens het aantal poten en de vormgeving daarvan, net als het gebruik van stof of leder en het effect op de totale uitstraling.

Hoogte van de vergaderstoel

Let goed op de juiste hoogte van de vergaderstoel. Om twee redenen, namelijk om daar goed op te kunnen zitten en om de stoel aan te kunnen schuiven aan de vergadertafel. Zo kunnen jullie goedkoop vergaderen, terwijl de stoel allerlei mogelijkheden biedt.

Je kunt de vergaderstoel die je tweedehands wilt kopen het best een keer uitproberen. Om na te gaan of je goed met de voeten bij de grond kunt en of je lekker ontspannen zit. En meet daarna de onderkant van de vergadertafel op, net als de bovenkant van de eventuele armleuningen. Zorg ervoor dat de stoel zonder problemen onder de tafel past, al was het maar om die netjes aan te schuiven als je er geen gebruik van maakt.

Aantal poten en de vormgeving

Binnen de gebruikte vergaderstoelen heb je de keuze uit modellen met verschillende soorten poten. De vier poten in alle hoeken van de stoel zorgen over het algemeen voor een wat meer goedkope uitstraling. Er is sprake van design-modellen met gebogen poten, maar die komen helaas niet veel voor. De modellen met vier poten laten zich gemakkelijk stapelen, maar zijn doorgaans niet de mooiste keuze.

Aan de andere kant kun je binnen de gebruikte vergaderstoelen gebruik maken van modellen met doorlopende poten. Die steunen op twee delen die van voor naar achter lopen, waar ze opnieuw met elkaar verbonden zijn. Minder makkelijk te stapelen, maar wellicht wel een mooiere keuze in combinatie met de andere gebruikte kantoormeubelen.

Stof of leder: de uitstraling

Wil je gebruikte vergaderstoelen kopen die er aan de andere kant wel stijlvol en mooi uitzien? Dan zijn de modellen in leder een goede keuze. Anders dan stof gaat er een meer luxe uitstraling vanuit, bijvoorbeeld om klanten te kunnen ontvangen. Bovendien laat leder zich, mits goed voorbehandeld, gemakkelijker schoonmaken als er een keer iets te drinken overheen gaat. Stof is daarom iets minder goed geschikt, vooral wanneer je gebruik wilt maken van gebruikte kantoormeubelen.

Tip: merk je dat de vergadertafel en -ruimte wat kil oogt? Dan kan het toch een goed idee zijn om stoffen gebruikte vergaderstoelen te plaatsen. Daarmee zorg je eenvoudig voor wat meer warmte, mits je ze netjes houdt natuurlijk.

Gebruikte vergaderstoelen kopen

Je kunt online de gebruikte vergaderstoelen kopen, net als bij ons in de showroom. Zo kun je ze op je gemak uitproberen en daar een keuze uit maken. Bekijk de stoelen en ook de andere gebruikte kantoormeubelen, om daar het kantoor op een voordelige manier mee in te kunnen richten. Vergelijk de verschillende stoelen en andere meubelen, zodat je daar niet te veel voor betaalt en er vervolgens helemaal naar wens gebruik van kunt maken.